Publiek-Private Samenwerking

Het belang

Op het snijvlak van publiek-private samenwerking komen verschillende belangen en mensen samen. Dit kan in de vorm van burgers & overheid en opdrachtgever & opdrachtnemer. Gehoord willen worden, verbinden en besluiten, zijn dan belangrijk. Het ontwerp (design) van de bijeenkomst moet daarbij zeker niet vergeten worden.

Samenwerking  bij (infrastructurele) projecten

Voor veel grote projecten is succes in samenwerking ‘key’. Steeds meer wordt ingezet op de versterking van die samenwerking. Een project is ultimo mensenwerk. Ik zit daarin vergaderingen voor en begeleid project start ups & project follow ups. In sommige situaties werk ik samen met Mr. Nelleke van Thiel, zij is expert in (bouw) mediation, www.vanthielmediation.nl. Lees hier onze columns die verschenen zijn in de Cobouw 2016 ‘Samenwerking in projectscope’ en Gelijkwaardige samenwerking-maak het klein.

Project Start Up & Follow Up

Aan het begin en tussentijds van een project worden deelnemers met elkaar in gesprek gebracht om wensen, verwachtingen en heikele thema’s met elkaar te bespreken. Dit wordt vervat in project afspraken. Dit heeft De Externe Voorzitter gedaan voor diverse projecten. Lees hier voor welke projecten.

Samenwerking binnen gemeenten & overheid

Participatie. Besluiten van onderop. Draagvlak. Ik design uw bijeenkomst en voer dit uit, ook graag samen met een een ‘visuele facilitator’, Hans Terhurne van www.creamatics.nl. Beweging, dialoog en resultaten worden zo opgang gebracht en ‘realtime’ zichtbaar gepresenteerd in de zaal. Het werkt versnellend en inspirerend. Dit kan voor een gezelschap van 10 tot 1200 mensen.

Voor nadere toelichting, neem gerust contact op met mij: 06 22 93 94 32.

September

November

Training de nieuwe voorzitter

De training versterkt u in uw rol als (nieuwe) voorzitter.

Share This