Daar gaat ie weer!

‘En daar gaat ie wéér!’, ‘dat gaat weer lang duren’, ‘kunnen we nu niet door?!’. Zomaar wat gedachten die we hebben bij een dominante prater in de bijeenkomst. Soms kent de voorzitter deze persoon al goed. Soms doet hij zijn ontdekking in de vergadering: daar gaat mijn agenda! Een dominante prater! Voor een onervaren voorzitter is zo’n dominante personage lastig. Hij zou hem willen stoppen. Het lukt hem niet. Of hij doet dit onhandig. Onbedoeld kan hij hem teveel aandacht geven, met het averechtse effect. Drie toch wel heel makkelijke manieren om een dominante prater minder platform te geven.

Plezierige interrupties

  1. Hoor zijn betoog aan, onderbreek met ‘heel interessant, wat vinden de overige deelnemers van dit punt?’. Het betoog van de prater wordt dan als het ware de springplank naar de rest van de deelnemers.
  2. Negeer de dominante prater, door hem niet aan te kijken. Kijk bewust een andere deelnemer gericht aan. De prater wordt mogelijk hierdoor ontmoedigd. Reken er echter niet op. Wijk dan uit naar het volgende punt.
  3. Benoem dat je de dominante prater nu al heel veel hebt gehoord. Nu wil jij als voorzitter heel graag anderen de gelegenheid geven om op dit onderwerp te reageren.

Een veelprater heeft niet per se een grote mond.

Het volgende kan aan de hand zijn:

  • ze zijn overenthousiast
  • ze zijn gefrustreerd over iets (wat in het verleden heeft plaatsgehad, voer voor therapie)
  • ze komen aandacht te kort
  • ze krijgen thuis niet de kans
  • ze begrijpen het niet (gebrek aan intelligentie)